Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellarin arvoitus

Language: 
Finnish
Genre: 
Play for youth, Children's play
Year of publication: 
2012
Pages: 
33
Length: 
Short play
Synopsis: 

Etsiväkerho Hurrikaani, eli viidesluokkalaisten Jennin, Jessen, Karoliinan ja Matiaksen nelikko on harmillisen pulman edessä: Ratkomistaan kaipaavia rikoksia ei ole ilmaantunut kuukausiin, ja kekseliästä kaveriporukkaa uhkaa tylsistyminen ja tekemisen puute. Onneksi sentään Pihlakylän koulun oppilaat ja opettajat valmistautuvat ensimmäiseen yökouluunsa, eräänä synkkänä ja myrskyisenä yönä…

Myrskyn katkaistessa sähköt koko koulusta tunnelma muuttuu aavemaiseksi. Kun etsivänelikko löytää tiensä koulun kolkkoon kellariin ja saa käsiinsä todisteita rikollisesta toiminnasta, ovat huiman seikkailun ainekset kasassa. Mutta kuka onkaan ovelan rikoksen takana, mihin katoaa pieni ekaluokkalainen keskellä yötä ja onko aaveita oikeasti olemassa? Näihin kiperiin kysymyksiin Hurrikaanilaiset joutuvat etsimään vastauksia ennen kuin arvoitus on ratkaistu.

Etsiväkerho Hurrikaanin tarina alkoi TV 2:n lastenohjelmasta, jossa toimittaja-kirjailija Jari Mäkipää kokoontui lasten kanssa ratkomaan arvoituksia. Sittemmin Hurrikaani alkoi elää omaa elämäänsä suosittuna lasten kirjasarjana, ja TV:n puolella samasta juuresta kehittyivät interaktiiviset agenttisarjat ”Operaatio Hurrikaani”, sekä ”Bofori”.

Näytelmä perustuu pääosin Jari Mäkipään Hurrikaani – kirjasarjan kolmanteen osaan ”Kammokellari” (Tammi -06), mutta sirottelee mausteeksi mukaan aineksia muistakin sarjan romaaneista. Otollisimman yleisönsä näytelmä löytää alakouluikäisistä lapsista ja varhaisnuorista. Tarinan jännittävien käänteiden takia se ei kuitenkaan sovellu aivan perheen pienimpien katsottavaksi.

Roles: 
Number of male actors: 8
Number of female actresses: 5
All role: 13
Other roles: 

Voidaan esittää myös 3 naisella ja 4 miehellä.

Adapted to summer theatre: 
No
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No
Info: 

Kantaesitys Turun Nuoressa Teatterissa 24.3.2012.