Ella ja kaverit teatterissa

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy, Children's play
Year of publication: 
2014
Pages: 
30
Length: 
Short play
Synopsis: 

Alakoulun kakkosluokan opettaja on pulassa: Rehtori vaatii ohjelmaa koulun joulujuhliin, mutta opettaja tuntee vilkkaan luokkansa liian hyvin suostuakseen ohjelmantekoon.

Rehtorin painostuksesta opettaja kuitenkin suostuu viemään Ellan, Paten, Sampan ja koko muun kekseliään kaveriseitsikon tutustumiskäynnille oikeaan teatteriin. Mutta niin kuin Ellan ja kumppaneiden seikkailuissa aina, tapahtumat eivät lainkaan seuraa opettajan suunnitelmia, vaan kommellukset alkavat jo junamatkalla, ja lopulta koko teatterireissu päättyy iloiseen kaaokseen.

Tästä sisuuntuneena opettaja päättää valmistaa koulun juhliin perinteikkään joulukuvaelman, jota varten lähdetään hankkimaan tarpeistoa huutokaupasta. Sielläkin tapahtumat kuitenkin nopeasti luisuvat opettajan hallinnasta ja ostosreissun saaliksi jää heinäpaaleja, lakanoita ja lasten kottikärryt. Lopulta esitys saadaan kuin saadaankin valmiiksi, mutta itse juhlassa mikään ei luonnollisesti taaskaan mene käsikirjoituksen mukaan…

Dramaturgia perustuu pääosin Timo Parvelan suositun Ella-sarjan toiseen osaan Ella teatterissa (ilm. 1996), mutta lainaa käänteitä ja kohtauksia myös muista sarjan kirjoista. Teksti tarjoaa myös näyttelijäntyöllistä haastetta, sillä se sisältää kohtauksen, joka näytellään pikakelauksena väärin päin.

Roles: 
Number of male actors: 1
Number of female actresses: 2
All role: 3
Other roles: 

Lapsirooleja (8-10 v.): 4 poikaa, 3 tyttöä / rooleja voivat esittää myös aikuiset (4 miestä, 3 naista) Muita rooleja: 5 kpl (rooleja voivat esittää joko miehet tai naiset)

Adapted to summer theatre: 
No
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No
Info: 

Ensi-ilta Tampereen Komediateatterissa 21.10.2014.