Siru Kallio ja hänen sossukollegansa kauhovat haarukalla osumia sote-sopasta, joka on joka hetki kiehumassa yli. Historiallisen suuren uudistuksen keskellä hukassa ovat niin riittävät resurssit, kuin työntekijät itsekin – jokainen omassa elämäntilanteessaan. Työntekijöiden vaihtuvuus toimistolla on suuri, samoin asiakasmäärät. Kuinka pärjätä yhdellä sydämellä ja kahdella kädellä tilanteessa, jossa olisi hyvä olla mustekala? Sosiaalityöntekijä Siru koittaa kuormittavan työarjen keskellä selvitä äitinsä kuoleman aiheuttamasta surusta, elämänrakkauden kutistumisesta kliseeksi, sekä haastavan asiakaskeissin herättämistä kipeistä lapsuusajan muistoista. Siru saa huomata, ettei loputtomasti venymällä saavuta valmista, vaan palkintona on työuupumus. Hukassa musiikkinäytelmä osuu ajankuvamme avonaisiin haavoihin, jotka tikkien sijaan saavat vain laastareita. Valokiilaan nousevat ne, jotka usein jäävät arjessa kulissien varjoon. Millaisia jälkiä jää ihmiseen koulukiusaamisesta ja parisuhdeväkivallasta? Entä minkälaisia innovaatioita lastensuojelun työntekijät arjen paineessa kehittelevät? Hukassa ei saarnaa tai moralisoi. Se on itseironinen, viiltävä ja todenmukainen kertomus siitä mitä tapahtuu niille, joihin leikkaukset osuvat kipeimmin. Se on myös lohdullinen tarina naisesta, joka nousee surun ja murheen keskeltä ja uskaltaa taas alkaa elää.
Hukassa laulunäytelmän kappaleet on säveltänyt Emmi Kauppinen, mutta niistä ei vielä ole nuotinnosta saatavilla. Teatterin on mahdollista saada linkki, jossa laulut on nauhoitettu.
Emmi Kauppinen on voittanut tällä näytelmällä jaetun ensimmäisen sijan Majaoja säätiön järjestämässä näytelmänkirjoituskilpailussa vuonna 2022.