Uhrimetalli on tarina ajastamme, jossa ihmiset voivat monella tasolla huonosti. Se on tarina omien pelkojemme kohtaamisesta, sairastumisesta ja kirkastumisesta. Uhrimetalli menee syvälle ihmisen perusteisiin, ravistelee ja avaa näkymiä olemuksemme salaisuuksiin.
Hanna Laakso käy psykiatri Raakkeli Suomaan luona terapiassa. Hänellä on vaikeuksia elämänsä, työnsä ja opiskelujensa kanssa. Prosessi etenee alkuun ihan hyvin. Eräässä tapaamisessa Hanna keskustelee hätääntyneenä tuttunsa Maara Siilen kanssa, vaikka Maara ei olekaan paikalla. Raakkeli luonnollisesti huolestuu, mitä Hannalle tapahtuu ja lähtee seuraamaan Hannaa tämän poistuessa läheiseen metsään. Hanna ja Maara käyvät kovan kamppailun Hannan lapsuudenmajassa. Raakkeli seuraa kauempaa kummastellen kiivasta sanallista ja fyysistä taistelua, sillä hän ei näe luonnollisesti Maaraa. Kun kamppailu päättyy, Hanna putoaa puusta. Raakkeli menee auttamaan Hannaa ja kysyy, mitä on tapahtunut. Hanna kertoo kamppailusta Maaran kanssa, kuinka he olivat tulleet majalle, kuinka he olivat pitkäaikaisia ystäviä, kuinka Maara oli ottanut hänen lapsuuden kuvansa jne. Raakkeli rauhoittaa Hannaa ja vie hänet sairaalaan. Diagnoosi: persoonallisuuden jakautuminen, psykoosi. Sairaalassa Hanna ja Raakkeli käyvät terapiaa ja Maara on koko ajan paikalla häiritsemässä. Hoitosuhteen edetessä Hanna vapautuu Maaran vallasta.
Kun Hanna näin siis kirkastuu, uhrimetalliksi on joutunut Raakkeli, johon Maara tunkeutuu lopussa.
Kesto noin 1h 10min. Laulut saatavilla käsikirjoittaja Timo Päivänsalolta.
”Timo Päivänsalo on teatterintekijänä täysin omanlaisensa. … Näytelmän henkilögalleria on pelkistetty. On psykiatri, on potilas, potilaan äiti, ja sitten se yksi, joka vaatii ja ahdistaa. Näiden ainesten varassa syntyy puhuttelevaa draamaa.” (Maija-Liisa Westman, Keskisuomalainen, 27.3.2011)