Tapaus Afterdawn

Language: 
Finnish
Genre: 
Jännitysnäytelmä, Comedy
Year of publication: 
2013
Pages: 
80
Length: 
Full length
Synopsis: 

Palataan vuoteen 1969, jolloin ihminen ensi kertaa tallusti kuussa ja new age- filosofia kukoisti kuin keväinen kukkanen. Meedio Lydia Afterdawn pitää trendikästä praktiikkaansa vanhassa kartanossa Mystic-nimisessä kaupungissa. Asiakkaita käy niin kädestä ennustamisissa, tarot-luvuissa sekä erityisesti intensiivisissä spiritistisissä istunnoissa, olkoonkin että kyseinen rouva Afterdawn on vain ovela ja huikaisevan itsekeskeinen huijari, jolla ei ole aavistustakaan tuonpuoleisen todellisesta olemuksesta.
Aisaparina Lydia Afterdawnilla on taloudenhoitaja rouva Nimsby, joka hänkin on luonteeltaan kierompi kuin korkkiruuvi ja päättänyt ilmiantaa emäntänsä toiminnan kyseenalaista mainetta niittävälle lehdelle, joka paljastaa kunnon juorumagasiinien tavoin yliluonnollisten ilmiöiden hyväksikäyttäjät ja muut huijarit - vieläpä hyvää palkkiota vastaan.
 
Eräänä synkkänä ja syksyisenä perjantaina Afterdawnin kartanossa saa alkunsa peruuttamaton hullunmylly, jossa loppuviimeksi kaikki huijaavat kaikkia, jokainen on epäilty, mutta vain yksi on...MURHAAJA.
 
Ai niin. Tämän kaiken alla on vielä ne kartanon kummituksetkin.
 
Tapaus Afterdawn on täysiverinen ja suhteettoman älyvapaa kauhukomedia, joka yllättää ja viihdyttää kaikenikäisiä katsojia. Niin eläviä kuin kuolleitakin.

Roller: 
Number of male actors: 7
Number of female actresses: 10
All role: 17
Other roles: 

Asiakkaita

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
28/04/2013
Plats: 
Nuorisoteatteriryhmä Theama