Vinksinvonksinmaa

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Satunäytelmä, Lastennäytelmä
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
2013
Sivumäärä: 
38
Kesto: 
Pienoisnäytelmä
Synopsis: 

Jossakin tuolla, ehkä arvaamattoman lähellä on harhamaa, jota hallitsee hyvän ja pahan ikuinen taistelu, missä Musta Muori ja Valkea Vaari ottavat mittaa toisistaan. Tähän Vinksinvonksinmaahan temmataan Joose-poika, joka on ollut välillä ajattelemattomuuttaan tuhma. Alkaa seikkailu maassa, missä koira ammuu ja hiiri ulvoo, missä suuri on pientä ja pieni suurta, missä kaikki on vähän nurin ja kurin. Kuinka Joose selviytyy koitoksestaan, kun oppaaksi rientää Roikalekoipi… 

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 7
Naisia: 7
Yhteensä: 14
Muut roolit: 

13 roolia sekä kertoja. Osan rooleista voi näytellä sama henkilö

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Paikka: 
Kantaesitys 15.2.2013 Teatteri Ilona, Kangasniemi
Toimitusehdot: 

Satunäytelmä sisältää tälle näytelmälle tehtyä musiikkia tukemaan tunnelmia. Sävellykset Hannu Keinänen, sanoitukset Pia KärkkäinenHannikainen. Lyriikat on kirjoitettu käsikirjoitukseen ja ne voidaan esittää myös lausuen, ellei esittävällä teatterilla ole mahdollisuutta musiikin esittämiseen.

Esittävä teatteri voi pyytää nuotit (5 kpl) sekä näytelmän tunnusmelodian äänitiedostona Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:ltä näytelmän esityssopimusta tehdessään. Tarvittaessa nuotitettujen kappaleiden äänitiedostot voi pyytää käsikirjoittajalta. Musiikkien käyttöoikeuksia valvoo Teosto.

Info: 

Yksinäytöksinen, noin 1 tunti. 

Tämän yksinäytöksisen satunäytelmän katsomossa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin, sillä mukaansa tempaavan tarinan, hauskojen hahmojen ja musiikin kera näytelmä on yhteinen elämys niin perheen pienimmille kuin varttuneemmillekin.

Näytelmäkäsikirjoituksesta kiinnostunut taho voi halutessaan pyytää käsikirjoittajalta linkin kantaesitysversiosta tehtyyn lyhennettyyn videokoosteeseen näytelmään tutustumista varten.