Tuntematon saksalainen kansantarina

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama
Julkaisuvuosi: 
2016
Sivumäärä: 
54
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Yritystä johtaa keski-ikäinen leskimies apunaan nuori naistoimittaja. Johtaja huomasi pian, että tämä oli pätevä työntekijä, ja kosi häntä. Työasiat sujuivat hyvin, mutta yksityisasioissa tuli hankaluuksia, kuten kuinka he tulevat nimittämään toisiaan.

Jos johtaja puhutteli toimittajaa rouva Beeks, tämä sanoi kipakasti, ettei ollut rouva eikä Bee. Johtajalla oli tekeillään väitöskirja. Väittelyn jälkeen toimittajan oli luonteva kutsua johtajaa tohtoriksi. Silloin tohtori keksi kosia toimittajaa. Nainen suostui kosintaan, mutta vaimoksi tohtori ei suostunut tätä sanomaan, se toi hänen mieleensä rakkaan ex-vaimon ja edellisen avioliiton. Toimittaja ei myöskään voinut sanoa tohtoria miehekseen,vaan nimitti tätä herra tohtoriksi, kunnes vaimo huomaamattaan alkoi kutsua häntä sedäksi. Sen nimisinä he sitten jatkoivat yhteistä elämäänsä ja ratkoivat huomattavasti suurempia ongelmia kuin nämä nimittelyt. Niitä kirjojen maailmassa ei puuttunut

Tapahtuu monitoimitilassa, joka on 1) Kustannus Agricolan lepo-, vastaanotto- ja neuvottelutila, jossa kolmen nojatuolin ja pikkupöydän ryhmä, mahdollisesti lehti- tai kirjahylly, jossa työntekijät tapaavat toisiaan ja josta työntekijät kulkevat taloon, pois ja työpöydilleen, joka on myös 2) sairaalan potilashuone sänkyineen.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 2
Naisia: 1
Yhteensä: 3
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei