Tiputus

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
2015
Sivumäärä: 
41
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Tiputus muistuttaa erästä TV:stä tuttua ohjelmaa, mutta tässä on aivan erilaiset säännöt. Juontaja on Jaska Paarijuoma ja kilpailijat Kina Lollopirkitta, Kirku Sopranos, Sussu Kukkanen, Benito Zystemiksi, Kundi Linna ja Jörge Waharuus.

Ensimmäinen tehtävä on Patalaiskan kokikurssi. Kirkulla on mittoja suureenkin rooliin. Hän halkaisee sämpylästä oopperavoileivän, jonka väliin tulee mehevä pihvi ja vähän löysä muna. Jörge purskuttelee punaisen enkelin, kun parempia aineita ei ole saatavilla. Sussun vohveleista tehty saunamökki romahtaa pelkäksi lautakasaksi ja sydäntä vihloo. Beniton hapankorppuihin kaatuu etikkaa, mutta kyllä kansa nielee vähän kitkeränkin palan, kun kuorruttaa kauniiksi kermavaahdolla. Kundi tuunaa kääretortun, jonka vakiovarusteen on viila ja Lollopirkitta tuunaa herkulliset munkit.

Välillä on myyviä mainoksi ja pistäydytään ajankohtaistoimituksessa. Kuulemme mielenkiintoisia asioita perhepiiristä ja naapureista. Tulee myös Eestigeelise uutise ja haastattelussa on Ludmila Losoreva Petroskoista.

Ratkaisu huipentuu Tähdet tanssii kanssa osiossa, jossa tuomareilta tulee viiltävää kritiikkiä, hurmioitunutta ihailu ja Jorkka Outisen persoonalliset kommentit. Benito astuu Kirkun varpaille, kun on siihen tottunut väenpaljoudessa. Kundin katse on suunnattu aivan liian alas kun parina on Lollopirkitta. Kisan jännityksessä Sussu romahtaa, mutta ei hätää kun Jörgen tukevat käsivarret ovat vastaanottamassa ja antaa tehokasta suusta suuhun tekohengityltä.

Loppuratkaisu on sitten siellä lopussa.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 9
Naisia: 9
Yhteensä: 18
Muut roolit: 

Toteutettavissa 11:llä näyttelijällä.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Paikka: 
22.5.2015 Topenon seurantalo