Taivaan tulet - Hallanvaara

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
2022
Sivumäärä: 
114
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Taivaan tulet – saaga alkaa siitä, kun konstaapeli Rauni Väänänen muuttaa kotikaupunkiinsa Kemijärvelle etelästä. Tässä kolmannessa osassa, Hallanvaara, Rauni on edennyt naimisiin lääkäri ja leskimies Erkki Viherkosken kanssa, ja heillä on jo yhteinen lapsikin, Pieta. Erkin esikoinen, Saana, on muuttanut pois kotoa ja poika Oula on kasvanut teini-ikäiseksi. Teini-iän on saavuttanut myös kaupunginjohtaja Sinikka Strömmin tytär Sini, joka kipuillen etsii omaa intohimoaan. Jatko-osassa nähdään myös Kaisa ja Bessanoffin perhe, jonka poika Isto tuottaa harmaita hiuksia isälleen. Kylän entinen ryyppyremmi, Neljän kopla (näytelmädramatisoinnissa Kolmen kopla) asuu yhdessä, edelleen raittiina ja huolehtii Urkki-pojasta.

Hallanvaarassa poliisitutkinta käynnistyy, kun Kemijärvellä kyseenalaisessa maineessa olevaa ministeri Kortelaista ammutaan torila keskellä kirkasta päivää. Ampuja tuntuu hävinneen kuin pieru tuuleen ja Helsingistä lähetetty tutkija Hårdkin tuntuu lähinnä omituiselta hiipparilta. Raunin ja Erkin perhe-elämä ja parisuhde rakoilee ruuhkavuosien keskellä ja Strömm on pulassa tyttärensä Sinin kasvukipujen kanssa. Jetsu rakastuu kuoronjohtaja Maisuun eikä Lötjösen sydän meinaa kestää tulevia suuria muutoksia. Poliisipäällikkö Kauko Junni tuskailee poliisitutkinnan ja oman ikääntymisensä kanssa, ja Aimo Peltoniemi kaipaa vankilaan joutunutta Annukkaansa.

Hallanvaara on rikoksia, rakkautta ja rakkauden kaipuuta, oman polun etsintää ja pelkoa siitä, ettei riitä sellaisena, kun on. Kantavana teemana on kiireisen arjen tuska, jossa rakkaimpien toiveet, pelot ja haaveet jää kuulematta, ihmiset jäävät kohtaamatta, ja vaarana on, että omaan sydämeen hiipii halla.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 9
Naisia: 11
Yhteensä: 20
Muut roolit: 

Rooleja 28, näyttelijöitä 20-28. Kantaesitys toteutettu 20 näyttelijällä, joista 11 oli naisia ja 9 miehiä.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
08/07/2022
Paikka: 
Kuusan Nuorisoseura ry, Kanavateatteri