Rakkaudesta viis eli Madame B:n asiakkaat

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Julkaisuvuosi: 
1970
Sivumäärä: 
24
Kesto: 
Pienoisnäytelmä
Synopsis: 

Lieto Lemminkäinen valittelee Madame B:lle onnettomuuttaan ja kyllästymistään rakkaudenkauppiaan ammattiin. Rakkautta kaipaava Madame B yrittää lohduttaa Lemminkäistä drinkeillä ja tangoa tanssimalla, kun baariin saapuu Siniparta, joka pitää palopuheen ns. luovan tappamisen tuottamasta tyydytyksestä, sillä ohjusten ja atomipommin käytön jälkeen ei kouriintuntuvasti voi nähdä tuloksia.

Ujo ja moitteeton Esaias tulee keräämään Madame B:n haaveita, jotka ovat niin erilaisia ja persoonallisia kaikkien muiden tavallisten, varsinkin materialististen, itsekkäiden, omahyväisten ja omaan etuun tähtäävien haaveiden rinnalla. Esaias puhuu herkästi ja unelmoivasti ja pyytää Madame B:tä puhumaan haaviin haaveistaan haavearkiston nimissä ja tulevaisuuden tutkijain puolesta.

Topakka Katariina astuu sisään ja ihmettelee Esaiasta, joka on ruvennut humaltumaan vaikka omasta mielestään onkin juonut vettä. Kun Katariina kertoo haaveensa olevan orjien hankkiminen Esaias innostuu ja samalla lennähtävät Lemminkäinen ja Siniparta baarin pyöröovesta. Syntyy ottelu, jolloin Madame B asettuu Lemminkäisen puolelle, Katariina Siniparran, josta aikoo tehdä rakkautensa orjan ja Esaias kerää haltioissaan haaviinsa kommentit ja huudahdukset. Ottelu päättyy Siniparran joutuessa kanveesiin, jota seuraa Esaiaksen laulu muiden jäädessä jähmettyneinä paikoilleen.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 3
Naisia: 2
Yhteensä: 5
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei