Ministerin lomapäivät

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Farssi, Komedia
Alkuperäinen kieli: 
Suomi
Julkaisuvuosi: 
1958
Sivumäärä: 
50
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Ajankohtainen farssikomedia!

Suontaustan kirkonkylän vanha majatalo joutuu ottamaan vastaan kaksi huomattavaa vierasta: viikonloppulomaa viettävän ministerin ja tunnetun näyttelijän, joka on tullut etsimään kylästä kuvauspaikkoja tekeillä olevaa elokuvaa varten. Sattuman oikusta ja talon topakan Miina-tädin myötävaikutuksella ministeri ja näyttelijä joutuvat parin päivän ajan näyttelemään toistensa osia, mistä tietysti seuraa sarja hassunkurisia kommelluksia. Vauhtia kohtauksille antaa vielä pitähän kauneuskuningattareksi valittu talon Alma-tytär, joka huomaa nyt tilaisuutensa tulleen ja päättää keinolla millä tahansa pyrkiä filmiin.

Lopuksi kaikki tietysti järjestyy taas kohdalleen: ministeri on jälleen ministeri ja näyttelijä alkaa tosissaan järjestellä elokuvaansa, jossa hän päättää antaa myös Alman kokeilla kykyjään.

Ministerin lomapäivät on mitä pirtein ja vauhdikkain ajankohtainen farssikomedia, joka pitää katsojansa iloisella mielellä alusta loppuun ja kirvoittaa tuon tuostakin hyväätekevän estottaman naurun. 

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 5
Naisia: 3
Yhteensä: 8
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei