Linda ja Joel

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama
Julkaisuvuosi: 
2008
Sivumäärä: 
81
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Lindan ja Joelin tarina on satakuntalainen muunnelma Romeosta ja Juliasta. Sisällissota repäisee rakastavaiset vastakkaisiin leireihin; Linda sahanomistajan tyttärenä kuuluu valkoisiin, Joel sahurina punakaartiin. Siinä missä Romeon ja Julian rakkaus huipentuu rakastavaisten kuolemaan, polveilee Lindan ja Joelin tarina suvun, velvollisuuden ja salattujen tunteiden parissa. Se on myös suuri kertomus sahateollisuudesta, raivaajahengestä ja maannälästä.

Näytelmän tapahtumapaikkana on Kokemäenjoenlaakso ja henkilöiden sielunmaisemana joenuoma, joka kätkee levollisen pintansa alle pyörteitä ja karikoita. Paikallisväriä esitykseen tuo myös se, että osa henkilöistä puhuu synnyinseutunsa Kauvatsan murretta - juurevaa ”kauvattalaista”. Linda ja Joel on tyyliltään lähempänä kamarinäytelmää kuin historiallista draamaa. Se on kotirintaman kuvaus sodasta, jossa rintamalinja kulki joka kylän ja joka sydämen läpi.

Näytelmä perustuu Pirjo Tuomisen rakastetun romaanisarjan kahteen ensimmäiseen osaan: Itkevät syvät vedet ja Sillat yli joen.

Lähde: Porin teatteri 2009

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 6
Naisia: 7
Yhteensä: 13
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Kantaesitetty ammattiteatterissa: 
Ei
Kantaesitetty harrastajateatterissa: 
Ei