Laulava hoitaja

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama, Musiikkinäytelmä
Julkaisuvuosi: 
2019
Sivumäärä: 
55
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Musiikkinäytelmä Laulava hoitaja kertoo aikamme kuumasta perunasta vanhushuollosta yksittäisen lähihoitajan, Marin, kautta. Näytelmä sijoittuu jo vaikeasti dementoituneiden asukkaiden tehostetun palveluasumisen yksikköön.

Laulavassa hoitajassa on musiikkina menneiden vuosikymmenten poppia muun muassa Beatlesilta, Elton Johnilta ja Moody Bluesilta (kappalelista käsikirjoituksen yhteydessä), tekijänoikeudellisia lauluja on seitsemän. ”Laulut ovat osa esitystä, eivät päälle liimattu viihdyke vaan tunteen vahvike”, kuten sanomalehti Keskisuomalaisen kriitikko Jorma Pollari toteaa.

Laulavan hoitajan kantaesitys oli tammikuussa 2019 Jämsässä. Näytelmä sai hienoa palautetta niin yleisön kun kriitikkojenkin taholta: 

"Parhaimmillaan taide koskettaa meitä syvältä, liikuttaa ja laittaa ajatukset liikkeelle. Sitä parhautta tarjoaa  musiikkinäytelmä Laulava hoitaja . . . Laulavalle hoitajalle löytyisi varmasti tilausta myös isommiltakin areenoilta.” (Tommi Tapiainen Jämsän Seutu)

”Vaikuttavassa ja ihmisyyttä perään kuuluttavassa esityksessä kurkataan myös esimiesten ja omaisten arkeen, eivätkä hoidettavienkaan elämänkohtalot riipaisematta näyttämöllä vilistä. Vakavasta aiheestaan huolimatta esitys ei painosta vaan tulee lähelle myös herkin säikein.” (Jorma Pollari Keskisuomalainen)

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 6
Naisia: 6
Yhteensä: 12
Muut roolit: 

Roolitettavissa myös 5M + 7N

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Paikka: 
J+J Teatteri, Jämsä 2019