Kolme polvea

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama
Julkaisuvuosi: 
2011
Sivumäärä: 
27
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

"Elämällä on oma logiikkansa, yksi ainoa siirto voi muuttaa koko pelin. Mihin suntaan lähdetkin, siinä on tie edessäsi kuljettavana.
Elämä etenee, tahdoimme tai emme. Se kulkee omia polkujaan, tuo ja vie, antaa ja ottaa, ei niinkuin me haluamme vaan omia teitään. On paljon asioita, joita emme voi millään ymmärtää, käsittää emmekä hyväksyä, mutta silti jollain oudolla tavalla kaikki elämässämme kietoutuu yhdeksi kirjavaksi kokonaisuudeksi, jossa kaikella on merkityksensä, oma juonensa, oma kaarensa. Elämä kirjoittaa huikeaa käsikirjoitusta jokaiselle meistä, ensimmäisestä henkäyksestä viimeiseen huokaukseen, sellaista, jota ei kukaan voisi itse kirjoitaa. Tämä valon ja varjon leikki ilmenee kaikessa; jos on valo, täytyy jossakin olla varjo, jos on varjo, täytyy jossakin olla valo."

Kolme polvea sukeltaa tyttären.äidin ja mummin kohtaloihin hurjalla tavalla. Tyttären raiskauksesta lähtee murskaava tapahtumien ketju, joka johtaa lopulta syvään transformaatioon ja lohdun löytymiseen.

Tarina avaa paljon syviä ja vaikeita arvoysymyksiä pohdittavaksi.
Mikään ei ole selvää tässä maailmassa.

Näytelmän laulut (kuusi)ovat Timo Päivänsalon käsialaa yhtä lukuunottamatta. Soinnutus ja nauhoitus kappaleista tarpeen.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 0
Naisia: 7
Yhteensä: 7
Muut roolit: 

Tarpeen vaatiessa kaksi rooleista voi olla miehen rooleja (lakimeis ja tuomari) eli naisia 5 ja miehiä 2. Toteutus on mahdollinen kolmella naisnäyttelijällä, jolloin kahdella on kolmoisroolit.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei