Harmaiden alueella

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Julkaisuvuosi: 
2019
Sivumäärä: 
55
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Thaimaalaiset marjanpoimijat säikähtävät syvällä kainuulaisessa korpimetsässä liikkuvia harmaita olentoja. Löytö herättää valtavaa kiinnostusta ja hämmennystä. Kohta poimijoita ja monia muitakin viedään kuin litran mittaa.

Paikalle porhaltavat sisäministeriön erikoistutkijat Multeri ja Kallinen ja yli-innokas kohutoimittaja Penna Jänis. Onko korvessa maahisia tai tonttuja, ulkoavaruuden asukkaita vai puuttuva lenkki nykyihmisen ja neanderthalilaisen välistä? Erilaiset lähestymistavat, eturistiriidat ja ihmisten mielikuvitus ruokkivat huhumyllyä niin, että kohta on hyvin vaikea nähdä, mikä on lopulta totta ja mikä mielikuvitusta, spekulointia tai tahallista provosointia.

Mylläkän keskellä kohutoimittaja Jänis viisastuu hiljalleen ja oivaltaa lopulta, että totuus on kuitenkin olemassa tuolla jossakin, kenenkään mielipiteistä riippumatta tai välittämättä.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 6
Naisia: 10
Yhteensä: 16
Muut roolit: 

Monet roolit sopivat yhtä hyvin miehille tai naisille. Puheroolien lisäksi on paljon pieniä yhden kohtauksen hahmoja, joten näytelmä sopii hyvin myös isolle ryhmälle. 

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
06/04/2019
Paikka: 
Kajaanin harrastajateatteri