Aja hiljaa, isi

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama, Musiikkinäytelmä
Julkaisuvuosi: 
2008
Sivumäärä: 
27
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Juha Räsäsen elämä on kilpa-ajoa perheen, työn, kavereiden ja haaveiden välillä. Kovassa vauhdissa ei aina huomaa, mikä on tärkeintä. Koska tiet ovat mutkikkaita ja liukkaita, jarrut on syytä olla kunnossa. Eikä kaikki, mikä kiiltää, ole kultaa... Hyppää kyytiin ja laita turvavyöt kiinni!

Musiikkinäytelmä kertoo tarinan perheenisä, yrittäjä Juha Räsäsestä, joka haluaa paljon ja haaveilee rahasta, omaisuudesta, vallasta ja maineesta. Kotona hänellä on mukava vaimo ja kaksi lasta ja elämä ihan mallillaan. Omassa firmassa on merkkejä uudesta noususta, mutta Juhan pää meneekin ihan pyörälle muista syistä viettelijä Aura Syväsen ilmaantuessa kuvioihin ja hankkiessa kepulikonstein nimen omiin lainapapereihinsa. Juha erehtyy vaaralliseen seikkailuun Auran kanssa ja erehdyksen tapahduttua hän menettääkin perheensä ja joutuu pahaan onnettomuuteen. Hän palaa lopuksi muuttuneena miehenä, näkönsä menettäneenä, mutta sisäisesti viisaampana kotiin. Vaimo ja lapset palaavat myös.

Tarina kulkee vauhdikkaasti tuttujen pop- ja iskelmälaulujen siivittämänä ja todella hienot moniääniset sovitukset (Veli Martin Keitel) sekä koreografiat antavat vauhtia monipuoliselle tarinalle.

Luvassa on itkua ja naurua, ihmisen kipuilua , haaveita, heikkoutta ja kasvua. Laulujen sovituksista voi tiedustella Teatteriryhmä Kassilan Asemalta/Urpo Jokipalo.

Tarinassa on viidellä näyttelijällä useita roolihahmoja. Lapsnäyttelijöitä ei ole tarkoitus käyttää lapsirooleissa, mutta luonnollisesti se on mahdollista. Jokaisella näyttelijällä on paljon tekemistä ja laulurooleja joko sooloina tai kuoron jäsenenä.

Tarinan roolituksen voi toteuttaa 4 naisella ja 4 miehellä, mutta muukin jako luonnollisesti käy.
Juhalla, Lissulla ja Auralla on vain yksi rooli. Muut roolit voidaan jakaa viiden muun kesken.
Mies-, nais- ja lapsirooleja voidaan myös vaihtaa tarpeen mukaan.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 4
Naisia: 4
Yhteensä: 8
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei