Ruusun varjo

Language: 
Finnish
Genre: 
Drama, Musical
Year of publication: 
2006
Pages: 
113
Length: 
Full length
Synopsis: 

Näytelmä on lähtökohtaisesti rakennettu yhdeksi kokonaisuudeksi musiikin kanssa. Jos siis musiikkia käytetään, niin ensisijaisesti tulee käyttää teoksen alkuperäisiä sävellyksiä. Tekijän kanssa on kuitenkin mahdollista ainakin keskustella ja neuvotella tilanteen mukaan.

Fedor Dostojevskin Idiootti-romaanin lyhyeen Sveitsin-katkelmaan perustuva musikaali, joka tutkii kohtalouskoa, rakkauden eri ilmenemismuotoja ja todellisuuden psykologiaa.

Leo tuodaan äitinsä kuoleman jälkeen sekavassa tilassa täysihoitola Ruusutarhaan. Hoitajatar Florencen auttamana hän alkaa selvitellä tunteitaan ja omaa sisäistä maailmaansa. Hän tutustuu Marieen, läheisen kylän asukkaaseen, ja tajuaa tarvitsevansa tätä lähelleen selvitäkseen sisällään kasvavasta pimeydestä. Marie pitää Leoa vain sairaana, eikä halua olla missään tekemisissä tämän kanssa. Kylään tullut kauppamatkustaja René saa Marien hylkäämään sairaan äitinsä ja lähtemään mukaansa. Palattuaan hylättynä Marie saa koko kylän vihan niskaansa, ja ainoa joka tarjoaa edelleen ystävyyttään on Leo.

Roles: 
Number of male actors: 6
Number of female actresses: 6
All role: 12
Other roles: 

Kuoro, tanssijoita. Toteutettavissa n. 20 roolituksella

Adapted to summer theatre: 
No
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No