Mies joka ei osannut sanoa ei

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy
Year of publication: 
2013
Pages: 
102
Length: 
Full length
Synopsis: 

Amerikoissa asunut Aimo palaa kotikonnuilleen, mistä hän löytääkin monet asiat yhä entisellään. Vanhat kuviot ja pienen yhteisön avoimen suorasukainen asenne saavat hänet hämilleen kerta toisensa jälkeen. Miten löytää paikkansa mies, joka haluaisi hyvää elämää kaikille tasapuolisesti? Sopeutumista auttaa huomattavasti Milla - päättäväinen nuori nainen, johon Aimo ihastuu ensi silmäyksellä.

Mukana ovat kaikki elokuvasta tutut hahmot, kuten lihanhimoinen lihakauppias Kake ja hänen uskollinen vaimonsa Anna, miesten kovassa maailmassa sinnittelevä poliisikonstaapeli Aune, juoppo maalari Renlund topakoine rouvineen, siveä mutta suullaan sivalteleva saunottaja Nummiska ja häneen ihastunut talonmies Huhtamo, leskirouva Maija jota piirittää Salosen Pappa sekä tietenkin tyynesti ja viisaasti tarinaa kommentoiva hevonen.

Kylätaskun klassikkotarina sijoittuu 1970-luvun Helsingin puutalokaupunginosaan, joka on jo saanut purkutuomion. Idyllinen, pehmeä kaupunkikuva on katoamassa supermarkettien ja parkkipaikkojen tieltä.

Lämpimän huumorin avulla tarina pohtii viattomuutta, niin yhden ihmisen kuin koko tuon aikakaudenkin näkökulmasta. Se kysyy, hukkaammeko itsemme kaupunkien kasvaessa ja kaiken kaupallistuessa. Katoaako yksilöllisyys, omaleimaisuus ja aito kosketus toisiin ihmisiin?

Roles: 
Number of male actors: 13
Number of female actresses: 11
All role: 24
Other roles: 

Ainakin kolmen hahmon sukupuoli vaihdettavissa. Toteuttavissa 17 näyttelijällä, pienellä karsimisella ehkä 14-15 näyttelijällä.

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No
Info: 

Kantaesitys Kuusan Kanavateatterissa 2013.