Laatikkoleikki

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy
Year of publication: 
2005
Pages: 
84
Length: 
Full length
Synopsis: 

Laatikkoleikki on hersyvän elämänmukainen kertomus ajasta yli viidenkymmenen vuoden takaa. Tuolloin suomalaisten olohuoneiden nurkkaan ilmestyi harmaansininen silmä vinkkaamaan ääntä, tietoa ja - kuvaa!!
Televiissio, telkkari, TV oli saapunut! Pysyvästi.

Nykyihmisen on vaikea ymmärtää, miten valtava teknologinen vallankumous televisio aikanaan oli. Se herätti kiinnostusta, kateutta, pahennusta ja iloa.
Television kautta maailma pieneni ja tietoisuus laajeni. Kuva kertoi kaiken oleellisen ja vaikutti kansalaisten käyttäytymiseen.
Telkkari toi viihteen kotiin ja rajoitti vieraskäyntejä. Toki niissä perheissä kyläiltiin, joihin TV ensiksi tuli. Ja linkkitornit siirsivät esittävän viihteen, sodan jälkeen niin suositut iltamat, aina vain pohjoisemmaksi.

LAATIKKOLEIKKI vie meidät kesään 1962, pieneen maalaisyhteisöön, kylään jota hallitsevat pahvitehdas, pienyrittäjyys, maatalous ja tanssilava. Mutta mitä tapahtuu, kun Sainion talon katolle nousee televisioantenni?
Näemmekö Niilo Tarvajärven juontaman Palapeli-viihdeohjelman, jonka osana oli suosittu Laatikkoleikki? Vai näemmekö kansankoomikko Eemelin esiintyvän Huhtarin lavalla?
Ainakin näemme ja koemme kesäisiä hetkiä, voimakkaita tunteita, lempeä, rakkautta, huumoria ja elämänmenoa, joka takaa elon
jatkuvuuden. Unohtamatta aikakauden musiikkia, ihania iskelmiä tanssilavan illan hämyssä.

Roles: 
Number of male actors: 6
Number of female actresses: 6
All role: 12
Other roles: 

Kyläläisiä

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No