Psykoterapiaa

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy
Year of publication: 
2017
Pages: 
44
Length: 
Short play
Synopsis: 

Psykoterapiaa on tragikoominen näytelmä psykoterapiaistunnosta, jossa psykoterapeutti Heli yrittää suklaansyönnin ohella olla kuuntelevinaan, elämän raa'asti murjomaa Kintsua.

Kintsua vaivaa moni asia, mutta osunein diagnoosi hänelle on synnytyksen jälkeinen masennus, jonka hänen äitinsä on hänelle delegoinnut. Kintsun kanssa terapiaan saapuu myös hänen veljensä Gimmi, koska kaksi yhden hinnalla on edullisempaa.

Gimmiä vaivaa eniten krooninen, päivittäinen rakastuminen eri naisiin ja sen sovittaminen ikisinkkuuteensa. Suurta lohtua ahdistusten keskellä tuo veljille Gimmin vanha seitenysi Corolla, ”The Sex Machine”.

Terapiaistunnon edetessä pulpahtaa terapeutti Helin henkilökohtaiset ongelmat pintaan ja niitä Kintsu alkaa hoitamaan maanläheisin keinoin, veljensä Gimmin kanssa. Gimmi ehtii myös rakastua tulisesti vastaanottovirkailija Sariin, jonka elämää kahlitsee jatkuvasti juopotteleva, puhelinhäirikkö miehensä Juhis. Gimmi yrittää tarjota Sarille terapia-apujaan Corollan takapenkillä, mutta apu ei ehdi ajoissa.

Yksi terapiakäynti riittää saamaan Kintsun elämän kohdilleen. Samalla avun saavat Heli ja Gimmikin, Sarin jäädessä rakastamaan vihaamaansa Juhista.

Alkuperäinen teksti on vuodelta 2004, editoitu vuonna 2017.

Roller: 
Number of male actors: 2
Number of female actresses: 2
All role: 4
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes