Yllätysvieraita

Författare: 
Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy, Farssi
Original language: 
Finnish
Year of publication: 
2022
Pages: 
74
Length: 
Full length
Synopsis: 

Yllätysvieraita kuvaa komedian tyylilajissa aviopuolisoitten ennakkoluuloja ja kyvyttömyyttä ymmärtää toisiaan, saati itseään. Kahden ystäväpariskunnan Lupaavasti alkava ilta saa yllättäviä käänteitä, kun isäntäpariskunta on toisistaan tietämättä kutsunut ystäväpariskunnan lisäksi kaksi yllätysvierasta. Mies on kutsunut nuoruudenaikaisen kaverinsa, joka on menestynyt elämässään yli odotusten, vaimo kutsunut parhaan työkaverinsa, suorapuheisen Tatjanan joka on kotoisin Suomenlahden eteläpuolelta.

Kaiken kukkuraksi paikalle ilmestyy työhaalareissaan toimekas putkimies Turunen, joka tulee kuin norsu posliinikauppaan, sillä hänen tilanteen lukutaitonsa ei ole parhaimpia. Vai näyttääkö se vain siltä? Niinpä illanistujaisissa on yllättäen koolla varsin sekalainen seurakunta. Vähitellen selviää että heidän maailmansa eivät kohtaa millään tasolla, ja se synnyttää kipinöintiä ja salamointia, eikä kyyneleiltäkään vältytä

Illanvieton loppu ei ole kenenkään arvattavissa, mutta tavalla tai toisella täytyy komediassa olla onnellinen loppu ja katsojilla naurun kyyneleet silmissään.

Roller: 
Number of male actors: 4
Number of female actresses: 3
All role: 7
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
29/06/2022
Plats: 
Wanhat Wehkeet -kesäteatteri