Noita Nokinenän joulutaika

Language: 
Finnish
Genre: 
Joulunäytelmä, Children's play, Play for youth
Original language: 
Finnish
Year of publication: 
2011
Pages: 
35
Length: 
Full length
Synopsis: 

Koko Kuusimetsän väki odottaa innokkaana joulua. Erityisen innokas odottaja on legendaarinen Noita Nokinenä, jonka jouluvalmisteluista ei kuitenkaan tahdo tulla mitään. Kuusimetsän poliisi on nimittäin takavarikoinut väärinkäytösten vuoksi Nokinenän taikapussin. Nokinenän ohella poliiseille tuottaa huolta murtovaras Nikke Nokkela, jonka tiedetään liikkuvan seudulla. Kohta onkin käynnissä melkoinen tapahtumien vilske, johon osallistuvat myös noidat Vilma ja Hanna sekä Nokinenän kissa Kippurahäntä. Säilyykö Kusimetsässä joulurauha? Onnistuuko Noita Nokinenän joulutaika ja miten?

Petri Tuomisen näyttämösovitus pyrkii kunnioittamaan Toini Vuoriston kuunnelmien henkeä, samalla kun Vuoristomaisen nokkelaan dialogiin yhdistyy mykkäelokuvamaisia kohtauksia ja muita pieniä lisamausteita. 

Roller: 
Number of male actors: 4
Number of female actresses: 4
All role: 8
Adapted to summer theatre: 
No
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Plats: 
5.11.2011 Jo-Jo Teatteri
Info: 

Näyttämösovitus pyrkii kunnioittamaan Toini Vuoriston noita Nokinenä-kuunnelmien henkeä. Tekstiä saa lyhentää, mutta suuremmista muutoksista dialogiin, tarinaan, henkilöhahmoihin tai näytelmän maailmaan on neuvoteltava dramaturgin kanssa ja tarvittaessa Toini Vuoriston oikeudenomistajien kanssa.