MOVA OyAbTmi - Tarina Ankeuttajista

Language: 
Finnish
Genre: 
Drama
Year of publication: 
2018
Pages: 
76
Length: 
Full length
Synopsis: 

Näytelmä kertoo MOVA (Moka vahvistaa) OyAbTmi nimisestä yrityksestä, jossa toisessa ulottuvuudessa sijaitsevat ankeuttajat vaikeuttavat ihmisten elämää. Ihmisiä kuuluu ankeuttaa ja heille kuuluu tehdä vastoinkäymisiä. Ei siksi, että ankeuttajat olisivat ilkeitä, vaan koska vain vaikeuksien kautta elämä voi olla syvää ja merkityksellistä.

Mitä tapahtuu kun MOVA:an saapuu uusi ankeuttaja? Vuosituhansia pystyssä ollut säntillinen koodeihin perustuva järjestelmä järkkyy. Yksi ankeuttajista on jääkiekkofani ja jo Suomen voitto vuonna -95 on aiheuttaa järkyttävän katastrofin.

Marco Bjurström on nykyään töissä rautakaupassa. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta Marco ei lannistu millään, vaan levittää koko Suomeen vahvaa ankeuttajan vastaista rintamaa yhdessä Strömsö -ohjelman kanssa. Ankeuttajilla ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin käyttää erittäin vaarallista liuosta. Viimeksi kun liuosta käytettiin, tuli Musta surma ja Pompeij purkautui. Nyt on siis oltava hyvin, hyvin varovainen.

Näytelmä kertoo masentuneesta Suomesta, sekä siitä, mitä ilo on, miten vaikeudet yhdistävät ja joskus on opeteltava jotain ihan uutta, ei itsensä takia, vaan jotta koko maailma pelastuu.

MOVA OyAbTmi – Tarina Ankeuttajista on pitkäaikaistyöttömien luoma rinnakkaistodellisuuteen sijoittuva tarina byrokratian viidakosta, masennuksesta ja ilosta.

Roller: 
Number of male actors: 5
Number of female actresses: 5
All role: 10
Other roles: 

Kantaesitys on toteutettu kahdeksalla näyttelijällä ja kahdella näyttämömies-näyttelijällä. Näytelmässä on yhteensä noin 40 roolia, joten sovitus onnistuu monen kokoisille näyttelijäseurueille. 

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
14/05/2018
Plats: 
Teatteri iltatähti, Kokkola (Kokkotyö-säätiö / Sormus-hanke)