Babyface

Language: 
Finnish
Genre: 
Play for youth, Drama, Musical
Original language: 
Swedish
Year of publication: 
2019
Pages: 
66
Length: 
Full length
Synopsis: 

Danne, 16 v, yh-äitinsä Doriksen ainokainen, saa kuulla että hänen ukkinsa ei olekaan hänen oikea ukkinsa, vaan hänelle ei ole koskaan kerrottu, että tämä onkin Doriksen isäpuoli. Herkkänä poikana Danne suuttuu äidilleen tästä, ja lähtee etsimään isäänsä, joka on muuttanut Ruotsiin. Uusi tyttöystävä Iisa ja muu lähipiiri huolestuu, ja Danne joutuu Tukholmassa pahisten kynsiin. Kaikki järjestyy ja totuus paljastuukin lopulta, loppuhuipennuksena Dannen mummin synttärijuhlat. 

Kaksinäytöksinen näytelmä, jonka tapahtumat sijoittuvat pikkukaupunkiin kesällä 1996.

Roller: 
Number of male actors: 11
Number of female actresses: 10
All role: 21
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
25/06/2019
Plats: 
Föreningen Teaterboulage
Info: 

Näytelmässä käytettiin silloisen aikakauden (1996) musiikkia, mutta biisilista on pelkkä ehdotus. Musiikkipuolen oikeudet eivät sisälly näytelmän muihin tekijänoikeuksiin. Muusikot ovat myös rooleissa, eli heillä on vuorosanoja, joita voi jakaa muusikoiden kesken eri tavalla, riippuen bändien kokoonpanoista.

Tapahtumat sijoittuvat kesäiseen pikkukaupunkiin, ja vähän Tukholmaan. Teaterboulagen versiossa lavastus jakautui seuraaviin ”huoneisiin”: Doriksen koti huone ja kuviteltu keittiö, bändien treenikämppä ja sen ulkopuolella oleva edusta, kahvila/juhlapaikka + ulkopuoli, Keijon koti, sekä Tukholmaosiossa Jessican koti, Moonlight Bar + Radkon konttori ja edusta.

Nuoret hahmot ovat 15-16-vuotiaita, sitten on liuta kolmekymppisiä ja vielä pari vanhemman sukupolven edustaja. Muutamissa kohtauksissa, kuten Blizzardin keikalla ja Inkerin synttäreillä, voi olla enemmänkin väkeä, jos näyttelijöitä riittää.

Puvustus on kyseisen ajan henkeen, riippuen henkilöhahmojen iästä ja tyylistä, Doris ja hänen bändinsä ovat ehkä hieman hillitympiä kuin Abnormal Apestyyppien, jotka elävät jonkinlaista skate punk elämää. 

Award: 

Näytelmä sai SHTL:n kantaesityspalkinnon 2020.