Meidän luokka

Kuva: Piia Kinnunen / Roukalahden kesäteatteri
Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy, Musical
Original language: 
Finnish
Year of publication: 
2020
Pages: 
71
Length: 
Full length
Synopsis: 

Meidän luokka on itsenäinen jatko-osa Luokkakuva-näytelmälle.

Tutut yhdeksän luokkakaveria seikkailevat Meidän luokassa nykyhetkessä, 50-luvulla, 60-luvulla, 70-luvulla ja vuosituhannen vaihteessa.

Luokkalaiset ovat muuttaneet Korvenkylän Seniorikotiin. Selataan valokuva-albumeja, tanssitaan salsaa, pelataan korttia; iloitaan ja otetaan rajusti yhteen. Mutta ystävyys kestää!

Onko mikään muuttunut; Paulan, Martin ja Ossin kolmiodraama unohtunut? Entä Paulan ja Martin rakkaus? Pysyykö Ossin korkki kiinni? Kuka on salaperäinen Carmen? Entä Taisto? Miksi Elisen posket punottavat? Kuka voittikaan toisen luokan hiihtokilpailut?

Meidän luokka on koululauluilla, jouluvirrellä, rakkauslauluilla, ja salsatahdeilla höystetty rakkaustarina yhdeksän luokkakaverin ja heidän ystäviensä elämästä. Takaumat, musiikki, tarpeisto ja puvustus nostavat katsojien omat koulu- ja opiskelumuistot pintaan ja vetävät mukaan tarinaan. Näytelmä naurattaa ja koskettaa.

Roller: 
Number of male actors: 9
Number of female actresses: 11
All role: 20
Other roles: 

Rooleja 20. | 11 tasavahvaa roolia. | 9 pienempää, voidaan tehdä 5 näyttelijällä.

Sama näyttelijä esittää roolihenkilöään 8- 16- 51- ja 71-vuotiaana. Valokuvien ja muistojen kautta takaumat hyppäävät Seniorikodin nykyhetkestä lapsuuteen, nuoruuteen ja keski-ikään

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
21/06/2020
Plats: 
Roukalahden kesäteatterissa Liperissä