Laatikkoleikki

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Julkaisuvuosi: 
2005
Sivumäärä: 
84
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Laatikkoleikki on hersyvän elämänmukainen kertomus ajasta yli viidenkymmenen vuoden takaa. Tuolloin suomalaisten olohuoneiden nurkkaan ilmestyi harmaansininen silmä vinkkaamaan ääntä, tietoa ja - kuvaa!!
Televiissio, telkkari, TV oli saapunut! Pysyvästi.

Nykyihmisen on vaikea ymmärtää, miten valtava teknologinen vallankumous televisio aikanaan oli. Se herätti kiinnostusta, kateutta, pahennusta ja iloa.
Television kautta maailma pieneni ja tietoisuus laajeni. Kuva kertoi kaiken oleellisen ja vaikutti kansalaisten käyttäytymiseen.
Telkkari toi viihteen kotiin ja rajoitti vieraskäyntejä. Toki niissä perheissä kyläiltiin, joihin TV ensiksi tuli. Ja linkkitornit siirsivät esittävän viihteen, sodan jälkeen niin suositut iltamat, aina vain pohjoisemmaksi.

LAATIKKOLEIKKI vie meidät kesään 1962, pieneen maalaisyhteisöön, kylään jota hallitsevat pahvitehdas, pienyrittäjyys, maatalous ja tanssilava. Mutta mitä tapahtuu, kun Sainion talon katolle nousee televisioantenni?
Näemmekö Niilo Tarvajärven juontaman Palapeli-viihdeohjelman, jonka osana oli suosittu Laatikkoleikki? Vai näemmekö kansankoomikko Eemelin esiintyvän Huhtarin lavalla?
Ainakin näemme ja koemme kesäisiä hetkiä, voimakkaita tunteita, lempeä, rakkautta, huumoria ja elämänmenoa, joka takaa elon
jatkuvuuden. Unohtamatta aikakauden musiikkia, ihania iskelmiä tanssilavan illan hämyssä.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 6
Naisia: 6
Yhteensä: 12
Muut roolit: 

Kyläläisiä

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei