Laila

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama, Musiikkinäytelmä
Julkaisuvuosi: 
2002
Sivumäärä: 
77
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Rakastetun laulajalegendan elämästä ja suomalaisesta 60-luvusta kertova musikaali.

Omassa ajassaan glamourinhohtoinen tarina Laila Kinnusen noususta suomalaisen iskelmätaivaan huipulle. Herkkä nuori tyttö, lapsuutensa Ruotsissa viettänyt sotalapsi, teki ensilevytyksensä Lazzarellan vain 17-vuotiaana. Laila nousi raketin tavoin 50-luvun iskelmälaulajatarpolven lahjakkaimmaksi ja monipuolisimmaksi artistiksi. Levytysten sekä TV- ja radioesiintymisten ohella, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, hän esiintyi neljässä elokuvassa.

Lailan menestys osui aikaan, jolloin sensaatiolehdistö alkoi kiinnostua viihdetaiteilijoiden yksityiselämästä. Kuka olisi opastanut Lailaa kuuluisuuden sudenkuopista? Herkkä ja äärettömän lahjakas laulaja etsi rakkautta ja hyväksyntää. Hän tunsi epävarmuutta omasta asemastaan ja jatkuvaa koti-ikävää. Mutta sielua polttava esiintymisvietti paloi kirkkaimmin!

Lailan persoona ja hänen kasvunsa Lazzarella-tytöstä suurten estradien kaiken osaavaksi kypsäksi taiteilijaksi kiehtoo suomalaista musiikkiyleisöä. Hän oli maamme ensimmäinen kansainvälinen megatähti.

(Varkauden Teatteri 2009)

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 4
Naisia: 5
Yhteensä: 9
Muut roolit: 

tanssiryhmä

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei