Kungen i Mumindalen

Language: 
Swedish
Genre: 
Children's play
Year of publication: 
2008
Pages: 
68
Length: 
Full length
Synopsis: 

Långt borta – eller någonstans alldeles nära, ligger Mumindalen. Här bor Muminfamiljen och deras vänner. Ni känner säkert Muminmamman och hennes man Muminpappan. Här kommer deras son Mumintrollet. Han är en som vill alla väl.

Här har vi Lilla My. Hon vet alltid vad hon vill och hon är aldrig rädd att säga det. Och där ser ni Råddjuret. Han är först och främst samlare: han samlar mest på knappar och diamanter och för honom är både knappar och diamanter lika värdefulla. Men just nu är det han som har hand om lampan som ---

(Misan kommer fram - avbryter sig)

Ojdå. Där har vi Misan. Hon är familjens hushållerska och hon har det inte alltid så lätt. Familjen har försökt hjälpa henne att få livet lite roligare – men hon vägrar att ha roligt. Mest av allt vill hon nämligen vara någon annan, någon helt annanstans.

Familjen ska just börja repetera en teaterpjäs. Den är skriven av Muminpappan och den heter Lejonbruden. Det är inte helt lätt att förstå vad pjäsen egentligen handlar om, så allting är som vanligt i Mumindalen.

Men det Mumintrollen inte vet är att någonstans långt borta, men ändå mycket nära, sitter nån och iakttar dem genom en stor kikare. Och denne någon är inte vem som helst och han blir mer och mer förvånad och mer och mer förargad. Vem han är, får vi se om en liten stund.

(Lähde: Marina Meinander)

Roles: 
Number of male actors: 5
Number of female actresses: 4
All role: 9
Adapted to summer theatre: 
No
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No