Legenda pienestä luusta osa IV: RÁN

Language: 
Finnish
Genre: 
Drama
Year of publication: 
2018
Pages: 
48
Length: 
Full length
Synopsis: 

Wrangelinsaari Pohjoisella jäämerellä, Siperian rannikolla vuonna 2063. On heinäkuu, arktinen kesä. Merilintujen tutkija Rán Snorradóttir ( s. 2018) on tullut saarelle tutkimaan lintuja, ekosysteemiä ja arktisen luonnon tilaa.

Arktiset merilinnut, joita Rán tutkii, johdattavat hänet näynomaiselle matkalle. Se yhdistää hänen oman sukutaustansa henkilöitä ja tapahtumia ihmislajin pitkään kertomukseen. Se tarkastelee ihmisen paikkaa elämän kokonaisuudessa ja pyrkii laajentamaan perspektiiviä ja katsomaan elämän eri ilmenemismuotoja rinnan toistensa kanssa.

Vanhan juutalaisen legendan uskomus selkärangan pienestä luusta, joka koodin tai arvoituksen tavoin kätkee inhimillisen ytimen, ihmisen peruskokemuksen omasta ihmisarvostaan, rinnastuu dna:han ja sen sisältämään tietoon perimästä.

Teos on yhdistelmä dokumentaarisuutta ja fiktiota. Se yhdistää luonnontieteellisiä, arkeologisia ja historiallisia näkökulmia. Se käsittelee sitä kulttuurin ja henkisen tilan murrosta, jossa elämme, mentaalista ekologiaa.

Se miten puhumme tulevaisuudesta vaikuttaa siihen millainen tulevaisuus tulee olemaan.

Roles: 
Number of male actors: 1
Number of female actresses: 4
All role: 5
Other roles: 

Joustava roolitus

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
Yes
Date: 
28/02/2018
Place: 
Kolmas Tila-ryhmä ja Turun kaupunginteatteri
Premiere in amateur theatre : 
No