Konnat

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy
Original language: 
Finnish
Year of publication: 
2021
Pages: 
98
Length: 
Full length
Synopsis: 

Konnat kertoo hauskan, jännittävän ja ajankohtaisen tarinan vanhustenhoidosta, yrittämisestä ja rikollisuudesta. Tyylilaji on jotain dekkarin ja komedian välimaastosta.

Rainer Koikkalainen 80 v. on pitkän linjan yrittäjä, jonka toimitilat sijaitsevat Rytingin taajamassa. Rainerin liikeideaan kuuluu autoremonttia, varaosakauppaa ja myyntiäkin, ”Mikäli joku ajoneuvo yleensä vielä käynnistyy. ”Rainerin apupoikana häärii Urpo, jonka erityisosaamista ovat automerkit ja niiden tyyppiviat. Urpo on täydellisesti sitoutunut yrityksen arvoihin, joita joku asiaa tarkemmin tuntematon voisi pitää moraalisesti arveluttavina.

Korjaamon vieressä olevan rapistuvan hoitokoti Kertunkartanon vanhukset valmistautuvat kirkolle suuntautuvaan soppailupäivään, sillä Ebballe on hankittava uusi ulkoilutakki ja Martin tekohampaat on haettava pohjuutukselta.

Viereiselle tontille on juuri valmistunut Baltic Oldiesin upouusi vanhusten hoitoyksikkö Pilvilinna, josta on tarkoitus tulla ketjun Suomen lippulaiva. Tätä suurta tehtävää suorittamaan yritys on palkannut Helsingistä huippuosaajat Turkka Sirènin ja politiikassakin karaistuneen Hanna Aaltosen.

Kertunkartanon kohtalona on laittaa lappu luukulle uuden ja uljaan Pilvilinnan jyräämänä. Tapahtumien kulku näyttää vääjäämättömältä, mutta eräänä päivänä sattuu jotakin, jonka jälkeen mikään Rytingissä ei ole ennallaan. Käänteisiin liittyy tienposkeen hyytyneestä Nissan Micrasta löytyvä tuntuva rahasumma, Viron mafia ja kaatopaikalta kärrätty, parhaat päivänsä nähnyt nojatuolin reuhka. Näytelmä antaa kuvan suomalaisesta vanhustenhoivasta, jossa asiakkaat ovat vaarassa joutua suursijoittajien pelinappuloiksi.

Näytelmässä on 23 henkilöä. Kantaesityksessä oli 14 näyttelijää.

Roller: 
Number of male actors: 7
Number of female actresses: 7
All role: 14
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
15/07/2021
Plats: 
Teatteri Retikka, Suomussalmen kesäteatteri