Ministerin lomapäivät

Language: 
Finnish
Genre: 
Farssi, Comedy
Original language: 
Finnish
Year of publication: 
1958
Pages: 
50
Length: 
Full length
Synopsis: 

Ajankohtainen farssikomedia!

Suontaustan kirkonkylän vanha majatalo joutuu ottamaan vastaan kaksi huomattavaa vierasta: viikonloppulomaa viettävän ministerin ja tunnetun näyttelijän, joka on tullut etsimään kylästä kuvauspaikkoja tekeillä olevaa elokuvaa varten. Sattuman oikusta ja talon topakan Miina-tädin myötävaikutuksella ministeri ja näyttelijä joutuvat parin päivän ajan näyttelemään toistensa osia, mistä tietysti seuraa sarja hassunkurisia kommelluksia. Vauhtia kohtauksille antaa vielä pitähän kauneuskuningattareksi valittu talon Alma-tytär, joka huomaa nyt tilaisuutensa tulleen ja päättää keinolla millä tahansa pyrkiä filmiin.

Lopuksi kaikki tietysti järjestyy taas kohdalleen: ministeri on jälleen ministeri ja näyttelijä alkaa tosissaan järjestellä elokuvaansa, jossa hän päättää antaa myös Alman kokeilla kykyjään.

Ministerin lomapäivät on mitä pirtein ja vauhdikkain ajankohtainen farssikomedia, joka pitää katsojansa iloisella mielellä alusta loppuun ja kirvoittaa tuon tuostakin hyväätekevän estottaman naurun. 

Roller: 
Number of male actors: 5
Number of female actresses: 3
All role: 8
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No