Navettamaisteri

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy
Year of publication: 
2018
Pages: 
101
Length: 
Full length
Synopsis: 

Muutoskonsultti Maiju Karesvuo (omaa sukua Hakkarainen) on saanut pikakomennuksen kotitilalleen, Kotilaan sillä hänen isänsä Kalle Hakkarainen on nukahtanut vanhan Zetorinsa kuskipukille ja pamauttanut navetan seinään. Maijun mukana maalle tulevat myös hänen murrosikäiset tyttärensä Oona ja Rebekka.

Tilanne kotona ei olekaan ihan yksinkertainen, sillä Isä-Kalle osoittautuu jo aika pitkälle dementoituneeksi, eikä pysty selviytymään tilan töistä. Toisaalta Kalle ei missään tapauksessa suostu luopumaan talonpidosta. Naapuritalon vitaalinen ökyisäntä, Jorma, olisi halukas ostamaan talon, sillä EU-tarkastaja Vikström asettaa kovia sanktioita tilalle kertyvän liiallisen lantamäärän takia. Kalle ei kuitenkaan kauppaan suostu.

Ristiriitaisten paineiden puristuksessa ja onnellisen navettatapahtuman myötä Maiju päättää jäädä jatkamaan vanhan kotitilansa viljelyä. Naapurin Jorma alkaa juonia Kotilan maita itselleen sillä avioeronsa takia hänen olisi pakko saada lisää viljelysmaata. Juonimiseen osallistuvat myös kauppias Jukka ja maaseutuasiamies Paananen. Espoon asuntonsa homevaurion takia valmiiksi velkaantunut Maiju saadaankin navettaremontin ja  suuren konehankinnan kautta maksuongelmiin. Tilanne kääntyy jo uhkaavaksi mutta se saadaan selvitettyä hyvällä onnella tilalta löytyvien vanhojen tyrni-istutusten ja Oona tyttären vlogi-harrastuksen avulla.

Maijulla on kuitenkin jatkuvia ongelmia pilkuntarkkojen EU-pykälien ja erityisesti lehmien korvamerkkisäännön  noudattamisessa. Jorma ja kumppanit ottavat käyttöön järeimmät aseensa ja vasikoivat Kotilan EU-sääntöjen laiminlyönneistä EU-tarkastajalle. Tarkastaja Vikström tuleekin paikalle. Todellisuuteen perustuvan, hullunhauskan väärinkäsityksen avulla, Maiju selviää tästäkin pinteestä.

Loppu hyvin kaikki hyvin. Kannattava maatilayrittäminen  vaatii aina vaan isompia yksiköitä ja kylän voimanaiset, Maiju ja Isotalon Jorman vaimo, Meeri, päättävät lyödä hynttyyt yhteen ja perustaa suuren yhteistilan Iso-Kotilan,  joka pystyy vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.  

 

Roller: 
Number of male actors: 8
Number of female actresses: 8
All role: 16
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
15/07/2018
Plats: 
Teatteri Retikka