Läpilyönti

Författare: 
Language: 
Finnish
Genre: 
Drama, Comedy
Year of publication: 
2018
Pages: 
53
Length: 
Full length
Synopsis: 

Näytelmän perusteema kumpuaa pesäpallosta, jännityksestä, hiestä ja huudoista kentän laidalta.  Pesäpallokulttuuri, yhteisöllisyys, menneisyys ja nykyisyys kohtaavat tarinassa, jonka voi nähdä myös kertomuksena ihmisen sinnikkyydestä. 

Yksi näytelmän kantavista teemoista on päähenkilö Jeren halu nousta urheilun huipulle. Estääkö vai kannustaako loukkaantuminen tai Jeren lapsuuden rankka kokemus isän kuolemasta unelmien toteutumisen. Toinen teema on nuoren Sirjan unelma laulajan urasta. Noustaanko pikkukylästä, kaukana maailman metropoleista, lahjakkuudella ja päättäväisyydellä kohti isoja lavoja. 

Kyläyhteisö koostuu erilaisista ja mielenkiintoisista persoonallisuuksista ja heidän kauttaan eletään tarinaa yhdessä Jeren ja Sirjan kanssa. Kylän karaokebaari on tärkeä kokoontumis- ja tapahtumapaikka.

Näytelmän kohtauksissa liikutaan tässä päivässä ja ajassa, mutta yllättävästi myös rinnakkaiskuvissa menneisyydessä. Itse Tahko Pihkalakin, pesäpallon kehittäjä ja "isä" nähdään myös näyttämöllä. Käsikirjoittaja on myös sisällyttänyt henkilöihin arkkityyppejä ja niiden varjoja.

Roller: 
Number of male actors: 7
Number of female actresses: 11
All role: 18
Other roles: 

Kaksi lapsiroolia

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
10/07/2016
Plats: 
Kyläparin myllyteatteri, Kitee
Licence management: 
Amateur theatres
Suomen Näytelmäkirjailijaliitto ry
Schools
Suomen Näytelmäkirjailijaliitto ry
Professional theatres
Agency North Oy