Ministerille morsian

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia, Musiikkinäytelmä
Julkaisuvuosi: 
2007
Sivumäärä: 
42
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Ministerille morsian on satiirinen musiikkikomedia miehestä politiikan huipulla ja hänen naisseikkailuistaan sekä julkisuuden kipeydestä ja kirouksesta. Vikkelää tarinaa ryydittävät 60-luvun iskelmät.

Vaimo jättää ministeri Askon, vaikka perhe kuuluu ministerin imagoon. Ministerin poliittinen sihteeri Sirpa on aina rakastanut salaa esimiestään ja tarjoutuu nyt täyttämään naisenmentävän aukon miehen elämässä, mutta Asko ei innostu.

Ministeri päättää nyt aloittaa uuden elämän. Hän ostaa uudet sukat, menee jalkahoitoon ja ihastuu jalkahoitajaan. Jalkahoitaja ei ihastu, vaan antaa Askon lemmekkäät tekstiviestit julkisuuteen.

Asko on masentunut, ja Sirpa neuvoo häntä tekemään surutyötä. Asko tekee retriitiin Tallinnaan ja löytää sieltä Merlen. Merle haluaisi tehdä bisnestä Suomessa, mutta kun kauneushoitola ei kannata, hän perustaa ilotalon. Siihen puuttuvat poliisit, ja läimäyksiin loppuu Askon ja Merlen rakkaustarina. Asko tilittää television keskusteluohjelmassa syöveriensä syvyyttä ja kertoo kriisissä kehittyneensä ihmisenä.

Uuden Merle-lookin saanut Sirpa tulee tarjoutumaan jälleen, mutta ei kelpaa edelleenkään. Se on naiselle viimeinen pisara ja hän vannoo hirmuista kostoa.

Asko löytää sopivan daamin netistä. Jessica-Jasmina on nuori ja kaunis ja taivuttaa Askon nopeasti tahtoonsa. Hän haluaa kalliit kihlajaiset, isot häät ja mahdollisimman paljon julkisuutta. Sirpan kavalasta neuvosta Asko laitattaa taloonsa valvontakamerat, ja Jessica-Jasmina myy pariskunnan yhteiselämän tositv-ohjelmaksi.

Skandaali lopettaa Askon poliittisen uran ja uudeksi ministeriksi nousee Sirpa. Askon on mentävä juontajaksi aikuisviihdeohjelmaan.

Mutta kuin kumipallo Asko pomppaa pintaan. Hän perustaa Rakkausliberaalit-puolueen ja saa protestiäänet puolelleen tunnuslauseellaan: Fuck you!

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 3
Naisia: 5
Yhteensä: 8
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Ei
Kantaesitetty ammattiteatterissa: 
Ei
Kantaesitetty harrastajateatterissa: 
Ei
Info: 

Roolien tuplaus mahdollista - kantaesityksen näyttelivät miesnäyttelijä, naisnäyttelijä ja kaksi muusikkoa