Maajussia valitsemassa

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Komedia
Julkaisuvuosi: 
2018
Sivumäärä: 
40
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Kolmekymppinen Maisa palaa takaisin lapsuuden kotikylään, sillä Maisan vanhemmat ovat jääneet eläkkeelle ja Maisan pitää ottaa vastuu sukutilasta. Maisan projektina on löytää rinnalleen sulhanen, josta tulisi samalla maatilan isäntä. Tulevalla puolisolla pitäisi olla selkeä visio tilan uudesta tuotantosuunnasta.

Sulhoa aletaan etsiä Tinderistä lapsuudenystävä Ellan avustuksella. Maisan vanhemmat ovat hengessä mukana ja varsinkin Maisan äiti ”mummotautisena” odottelee jo kovasti lapsenlapsia, isä puolestaan haaveilee kalakaverista. Varsin pian maatilalle saapuukin kirjava joukko kumppaniehdokkaita, jotka kilvan esittelevät omia visioitaan tilan uudeksi tuotantosuunnaksi. Maisan vanhemmat ovat ”raatilaisina” tutustumassa sulhasehdokkaisiin heidän tullessaan ensivisiitille.

Päiviteltävää ja ihmeteltävää riittää, kun paikalle saapuu muunsukupuolinen Krisu, hyönteiskasvattamosta eli ”ötökkäfarmista” haaveileva helsinkiläinen Repe, kartanohotellia suunnitteleva Miksu sekä hiljaisuuden retriitistä unelmoiva puunhalaaja- Otso. Välillä Maisan ja Ellan on pakko käydä tuulettumassa kylän karaokebaarissa, jossa on myös miesseuraa tarjolla.

Maisa alkaa olla lopulta jo melko epätoivoinen maajussin etsinnässä kumppaniehdokkaiden erikoisuuden vuoksi. Tavallista miestä tuntuu olevan vaikea löytää. Vanhemmat ovat sitä mieltä, että onneksi tavallisuus ja ”normaalius” olivat vielä muotia heidän nuoruudessaan.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 6
Naisia: 7
Yhteensä: 13
Muut roolit: 

Lisäksi kylän nuorisoa

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Kantaesitetty ammattiteatterissa: 
Ei
Kantaesitetty harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
08/07/2018
Paikka: 
Kuohenmaan kyläteatteri