Läpilyönti

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama, Komedia
Julkaisuvuosi: 
2018
Sivumäärä: 
53
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Näytelmän perusteema kumpuaa pesäpallosta, jännityksestä, hiestä ja huudoista kentän laidalta.  Pesäpallokulttuuri, yhteisöllisyys, menneisyys ja nykyisyys kohtaavat tarinassa, jonka voi nähdä myös kertomuksena ihmisen sinnikkyydestä. 

Yksi näytelmän kantavista teemoista on päähenkilö Jeren halu nousta urheilun huipulle. Estääkö vai kannustaako loukkaantuminen tai Jeren lapsuuden rankka kokemus isän kuolemasta unelmien toteutumisen. Toinen teema on nuoren Sirjan unelma laulajan urasta. Noustaanko pikkukylästä, kaukana maailman metropoleista, lahjakkuudella ja päättäväisyydellä kohti isoja lavoja. 

Kyläyhteisö koostuu erilaisista ja mielenkiintoisista persoonallisuuksista ja heidän kauttaan eletään tarinaa yhdessä Jeren ja Sirjan kanssa. Kylän karaokebaari on tärkeä kokoontumis- ja tapahtumapaikka.

Näytelmän kohtauksissa liikutaan tässä päivässä ja ajassa, mutta yllättävästi myös rinnakkaiskuvissa menneisyydessä. Itse Tahko Pihkalakin, pesäpallon kehittäjä ja "isä" nähdään myös näyttämöllä. Käsikirjoittaja on myös sisällyttänyt henkilöihin arkkityyppejä ja niiden varjoja.

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 7
Naisia: 11
Yhteensä: 18
Muut roolit: 

Kaksi lapsiroolia

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Kantaesitetty ammattiteatterissa: 
Ei
Kantaesitetty harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
10/07/2016
Paikka: 
Kyläparin myllyteatteri, Kitee
Esitysoikeudet: 
Harrastajateatterit
Suomen Näytelmäkirjailijaliitto ry
Oppilaitokset
Suomen Näytelmäkirjailijaliitto ry
Ammattiteatterit
Agency North Oy