Tuuli ja Tuisku - Merirosvo Eetun aarre

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Lastennäytelmä
Julkaisuvuosi: 
2018
Sivumäärä: 
29
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Siskokset Tuuli ja Tuisku asuvat lastenkodissa, sillä kolme vuotta sitten heidän isänsä katosi mystisesti merillä. Lastenkodissa melkein kaikki on ikävää ja harmaata. Ruokana on vain tapettiliisteriltä näyttävää hernekeittoa ja johtajatar Estelle von Rönkkösen pitämät tylsät liikuntahetket ja epävireiset kuorolauluharjoitukset koettelevat kaikkien lastenkodin asukkien hermoja.

Sitten kaikki muuttuu kun posteljooni Kähkönen tuo tytöille kellastuneen, merisuolalta ja kaukaisilta saarilta tuoksuvan kirjeen. Isä ei olekaan kadonnut vaan hänet on pakotettu liittymään pahamaineisen Merirosvo Eetun julmaan kaapparijoukkoon. Isähän on tietty vapautettava rosvoremmistä ja siinä sivussa voisi tietty vapauttaa Merirosvo Eetun mittaamattoman arvokkaan aarteen oman perheen käyttöön.

Tuuli ja Tuisku – Merirosvo Eetun aarre on vauhdikas musiikin ja laulun siivittämä lastennäytelmä ystävyyden, perheen ja mielikuvituksen voimasta. Esitys on suunnattu 4-100 vuotialle, mutta sopii myös muille hurjien seikkailujen ja merirosvotarinoiden ystäville. 

 

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 4
Naisia: 5
Yhteensä: 9
Muut roolit: 

Kaikki roolit ovat toteutettavissa sukupuolesta riippumatta ohjaajan ja työryhmän mieltymyksen mukaan. Alkuperäisessä esityksessä kaikkia von Rönkkösiä (Estelle, Kapteeni ja Merirosvo Eetu) näytteli sama näyttelijä. Tämän veikeän idean toistaminen on jälleen täysin työryhmän ja ohjaajan päätäntävallassa.

Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Kyllä
Päivämäärä: 
26/06/2013
Paikka: 
Kulttuuriosuuskunta ILME, Turkansaaren kesäteatteri