Tosi kuin vesi

Kieli: 
Suomi
Näytelmälajit: 
Draama
Julkaisuvuosi: 
1992
Sivumäärä: 
73
Kesto: 
Kokoillan näytelmä
Synopsis: 

Kaksinäytöksinen laulunäytelmä, joka kertoo hallintokoneiston ja tavallisen kansan välisestä taistelusta puhtaan veden käyttöoikeuden suhteen.

Vainionkylällä elellään kaikessa rauhassa. Naapurin tomera leskiemäntä Maila suunnittelee Einarille, sotaveteraanille kökkää eli talkoopäivää talon korjaushommia varten. Samaan aikaan Taajaman kaupungissa suunnitellaan uutta vedenottamoa
kaupungin tarpeisiin. Asiaan joutuu sotkeutumaan myös Mailan nuoruuden mielitietty, entisen kyläkauppiaan poika Torsti Oja, joka toimii vesihallituksessa osastopäällikkönä. Myös Torstin poika Petri, vesientutkija, on mukana hankkeessa. Paras raakavesilähde löytyy Vainionkylästä, mutta kyläläiset lähtevät pontevasti vastustamaan hanketta. Maila pettyy Torstiin, joka on unohtanut omat juurensa. Torstin poika Petri ihastuu Mailan tyttäreen Raijaan, mutta ei hänkään osaa pitää kyläläisten puolta.
Lopulta Anna-emäntä houkuttelee kyläläiset yhteiseen rukoushetkeen asian puolesta ja kas kummaa - vaikka vesijohto rakennetaankin, se ei tuokaan autuutta Taajaman asukkaille, sillä hanasta valuukin puhtaan veden sijasta ruskeaa mönjää!
(Liisa Kosonen: Kesänäytelmäluettelo 1996, SHT)

Käyttäjäroolit: 
Miehiä: 9
Naisia: 6
Yhteensä: 15
Soveltuvuus kesäteattereille: 
Kyllä
Ensi-ilta ammattiteatterissa: 
Ei
Ensi-ilta harrastajateatterissa: 
Ei