Hymytytöt

Language: 
Finnish
Genre: 
Drama, Comedy
Original language: 
Finnish
Year of publication: 
2023
Pages: 
33
Length: 
Full length
Synopsis: 

Näytelmä kertoo perheen tarinan, jossa ikääntynyt isä Pentti ja hänen keski ikäiset tyttärensä Wilma ja Frida käyvät läpi elettyä elämää. Perheen äiti, Irma jätti perheen yli kolmekymmentä vuotta sitten ja lähti toisen miehen matkaan Ranskaan. Tytöt olivat silloin kymmenen ja neljäntoista.

Sydänkohtauksen pehmittämänä isä, Pentin elämä ja arvomaailma on alkanut muuttua. Pentille oli elämä ollut työtä ja suorittamista jo ennen Irman lähtöä. Pentti tajuaa, että syy Irman lähtöön oli myös hänessä. Siksi hän on kutsunut tyttöjen tietämättä Irman takaisin suomeen ja luokseen. Irma suostuu ja saapuu Ranskasta, nunnaluostarista, hoitamaan Penttiä. He rakastuvat uudelleen ja kesken rakastelun Pentti saa toisen sydänkohtauksen.

Kun tytöt ovat isäänsä katsomassa sairaalassa, tulee äiti Irma myös sinne mutta ensin valepukuihin sonnustautuneena. Ensin kahvilan pitäjänä, sitten siivoojana, sydänhoitajana ja lopulta omana itsenään, nunnana. Selvittämättömiä ja puhumattomia asioita perheellä riittää. Wilmalla on ongelmansa, eikä hymytyttö patsas joka yllättäin löytyy, voi häntä auttaa. Eikä voi Fridaa auttaa nallekarhu Miska joka myös ihmeellisesti löytyy vaikka hän sen lapsena maahan hautasikin.

Roles: 
Number of male actors: 1
Number of female actresses: 3
All role: 4
Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
No