Vinksinvonksinmaa

Language: 
Finnish
Genre: 
Satunäytelmä, Children's play
Original language: 
Finnish
Year of publication: 
2013
Pages: 
38
Length: 
Short play
Synopsis: 

Jossakin tuolla, ehkä arvaamattoman lähellä on harhamaa, jota hallitsee hyvän ja pahan ikuinen taistelu, missä Musta Muori ja Valkea Vaari ottavat mittaa toisistaan. Tähän Vinksinvonksinmaahan temmataan Joose-poika, joka on ollut välillä ajattelemattomuuttaan tuhma. Alkaa seikkailu maassa, missä koira ammuu ja hiiri ulvoo, missä suuri on pientä ja pieni suurta, missä kaikki on vähän nurin ja kurin. Kuinka Joose selviytyy koitoksestaan, kun oppaaksi rientää Roikalekoipi… 

Roles: 
Number of male actors: 7
Number of female actresses: 7
All role: 14
Other roles: 

13 roolia sekä kertoja. Osan rooleista voi näytellä sama henkilö

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Pleace: 
Kantaesitys 15.2.2013 Teatteri Ilona, Kangasniemi
Terms of delivery: 

Satunäytelmä sisältää tälle näytelmälle tehtyä musiikkia tukemaan tunnelmia. Sävellykset Hannu Keinänen, sanoitukset Pia KärkkäinenHannikainen. Lyriikat on kirjoitettu käsikirjoitukseen ja ne voidaan esittää myös lausuen, ellei esittävällä teatterilla ole mahdollisuutta musiikin esittämiseen.

Esittävä teatteri voi pyytää nuotit (5 kpl) sekä näytelmän tunnusmelodian äänitiedostona Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:ltä näytelmän esityssopimusta tehdessään. Tarvittaessa nuotitettujen kappaleiden äänitiedostot voi pyytää käsikirjoittajalta. Musiikkien käyttöoikeuksia valvoo Teosto.

Info: 

Yksinäytöksinen, noin 1 tunti. 

Tämän yksinäytöksisen satunäytelmän katsomossa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin, sillä mukaansa tempaavan tarinan, hauskojen hahmojen ja musiikin kera näytelmä on yhteinen elämys niin perheen pienimmille kuin varttuneemmillekin.

Näytelmäkäsikirjoituksesta kiinnostunut taho voi halutessaan pyytää käsikirjoittajalta linkin kantaesitysversiosta tehtyyn lyhennettyyn videokoosteeseen näytelmään tutustumista varten.