Kolme muskettisoturia

Language: 
Finnish
Genre: 
Musical
Year of publication: 
2019
Pages: 
68
Length: 
Full length
Synopsis: 

Kolme Muskettisoturia on jännittävä seikkailutarina, jonka huikeat juonikäänteet sijoittuvat kuningas Ludvig XIII ja hänen vaimonsa kuningatar Annan hallitsemaan Ranskaan 1600-luvulle.

Vauhdikas tarina alkaa, kun nuori ja komea D'Artagnan saapuu syntiseen Pariisiin värväytyäkseen kuninkaan henkivartiokaartiin huimapäiseksi Muskettisoturiksi. Lopulta hän tapaakin nuo kolme kuuluisaa ja erottamatonta kuninkaan henkivartijaa: Surumielisen Athoksen, iloluonteisen Porthoksen ja jalomielisen Aramiksen. Hyvin pian sankarimme huomaakin olevansa seikkailujen pyörteissä, joista ei puutu poliittista juonittelua, viettelyksiä ja valheita, viiniä, laulua ja naisia.

Lohjan Teatteri täytti syksyllä 2016 110 vuotta, ja mikä olikaan kunniakkaampaa kuin tehdä kokonaan upouusi musikaali lahjakkaiden Joni Pitkosen, Antti Kajanderin ja Harri Frondenin säveltämänä. Esitys oli yleisömenestys ja erityisesti kiitosta sai uusi, mielenkiintoinen sovitus tarinasta ja Joni Pitkosen rock-henkinen musiikki, joka on mahdollista sovittaa suurellekin orkesterille.

Musiikin esitysoikeudet on sovittava erikseen säveltäjien kanssa.

Roles: 
Number of male actors: 9
Number of female actresses: 3
All role: 12
Other roles: 

runsaasti avustajia

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
24/10/2015
Pleace: 
Lohjan Teatteri