Maajussia valitsemassa

Language: 
Finnish
Genre: 
Comedy
Year of publication: 
2018
Pages: 
40
Length: 
Full length
Synopsis: 

Kolmekymppinen Maisa palaa takaisin lapsuuden kotikylään, sillä Maisan vanhemmat ovat jääneet eläkkeelle ja Maisan pitää ottaa vastuu sukutilasta. Maisan projektina on löytää rinnalleen sulhanen, josta tulisi samalla maatilan isäntä. Tulevalla puolisolla pitäisi olla selkeä visio tilan uudesta tuotantosuunnasta.

Sulhoa aletaan etsiä Tinderistä lapsuudenystävä Ellan avustuksella. Maisan vanhemmat ovat hengessä mukana ja varsinkin Maisan äiti ”mummotautisena” odottelee jo kovasti lapsenlapsia, isä puolestaan haaveilee kalakaverista. Varsin pian maatilalle saapuukin kirjava joukko kumppaniehdokkaita, jotka kilvan esittelevät omia visioitaan tilan uudeksi tuotantosuunnaksi. Maisan vanhemmat ovat ”raatilaisina” tutustumassa sulhasehdokkaisiin heidän tullessaan ensivisiitille.

Päiviteltävää ja ihmeteltävää riittää, kun paikalle saapuu muunsukupuolinen Krisu, hyönteiskasvattamosta eli ”ötökkäfarmista” haaveileva helsinkiläinen Repe, kartanohotellia suunnitteleva Miksu sekä hiljaisuuden retriitistä unelmoiva puunhalaaja- Otso. Välillä Maisan ja Ellan on pakko käydä tuulettumassa kylän karaokebaarissa, jossa on myös miesseuraa tarjolla.

Maisa alkaa olla lopulta jo melko epätoivoinen maajussin etsinnässä kumppaniehdokkaiden erikoisuuden vuoksi. Tavallista miestä tuntuu olevan vaikea löytää. Vanhemmat ovat sitä mieltä, että onneksi tavallisuus ja ”normaalius” olivat vielä muotia heidän nuoruudessaan.

Roles: 
Number of male actors: 6
Number of female actresses: 7
All role: 13
Other roles: 

Lisäksi kylän nuorisoa

Adapted to summer theatre: 
Yes
Premiere in professional theatre: 
No
Premiere in amateur theatre : 
Yes
Date: 
08/07/2018
Pleace: 
Kuohenmaan kyläteatteri