Tanja Puustinen-Kiljunen

Born: 
1974

Mikkeliläinen Tanja Puustinen-Kiljunen on v.1974 syntynyt yo-maatalousteknikko. Hän työskentelee lomituspalvelu ohjaajana, ja työnsä puolesta hän liikkuu paljon maaseudulla ja siksi maaseutu ja sen ihmiset elävät paljon hänen kirjoituksissaan. Myös lapsuuden kesät mummolassa Juvalla herättivät rakkauden maaseutuun ja näistä elementeistä kumpuaakin huumorilla höystetty maalaiskomediaa, Miehen tuoksu. Puustinen-Kiljunen on kirjoittanut myös monologeja ja yksi hänen monologeistaan, Terveisiä Tallinnasta on palkittu Valehtelijoiden Sm-kisoissa v.2011.

Tanja on myös vaimo ja seitsemän lapsen äiti. Kirjoittamisen lisäksi perheen yhteisenä harrastuksena voisi mainita teatterin tekemisen Ristiinan kesäteatterissa ja puuhastelun kotona Saimaan äärellä.
Ennen lasten syntymää Tanja keikkaili yhdessä Blue Diamond-yhtyeensä kanssa ja v.1996 hän osallistui Raisiossa Tangokuningatar-semifinaaliin. Kipinä musiikkiin jäi, ja yhteistyö harmonikka taiteilija Arto Kivekkään kanssa on synnyttänyt mm. musiikin Miehen tuoksu-näytelmään.

Teokset

Title Kirjailijan rooli Publication Lajit Kieli Alkuperäinen kieli
Kahden naisen putkiremppa author 2018 Drama, Comedy Finnish
Miehen tuoksu author 2014 Comedy, Musical Finnish
Miehen tuoksu author 2017 Comedy Finnish
Rakkausresepti author 2016 Comedy Finnish
Rollaattorikapina author 2016 Comedy, Drama Finnish
Rypytön rakkaus author 2018 Comedy Finnish
Rypytön rakkaus-murreversio author 2017 Drama Finnish