Antti Viitamäki

Born: 
1972

Antti Viitamäki on Jyväskyläläinen kirjoittaja, ohjaaja ja musiikintekijä.

Teatteri ja musiikki ovat olleet hänen intohimonsa ja rakkautensa jo yli kaksi vuosikymmentä. Lähes neljänkymmenen ohjauksen, neljänkymmenen roolityön, parinkymmenen näytelmätekstin ja neljänkymmenen soundtrackin lisäksi hän on ollut mukana eri teattereiden yhdistystoiminnassa, suunnittelemassa ja rakentamassa uusia esitystiloja sekä likipitäen kaikissa eri tehtävissä mitä teatteriesitykseen liittyy.

Todennäköisesti lähimpänä tekijän sydäntä ovat kolme musikaalia: vuonna 2006 Jyväskylän Ylioppilasteatterin ja Yliopiston Sinfoniaorkesterin Ruusun varjo vuonna 2010 Tanssiteatteri Krampin Dracula sekä vuonna 2012 Tanssiteatteri Krampin ja Jyväskylän Työväen Teatterin Romeo ja Julia. Viitamäki vastasi kaikkien kolmen esityksen tekstistä, sanoituksesta ja ohjauksesta, ja kahdessa jälkimmäisessä myös musiikista.

Viitamäki valittiin vuoden 2003 keskisuomalaiseksi harrastajateatterivaikuttajaksi. Hänen Huoneteatterille tekemänsä ohjaus Mark Ravenhillin Alastonkuvia-draamasta voitti yleisöäänestyksen Työväen Näyttämöpäivillä vuonna 2008 ja edusti samana kesänä Suomea kansainvälisillä harrastajateatterifestivaaleilla Latviassa. Hän sai Keski-Suomen taidetoimikunnan yksivuotisen apurahan vuonna 2011.

Teatterityön lisäksi Viitamäki on tehnyt kymmeniä lauluja, sanoituksia ja laulukäännöksiä lukuisiin eri projekteihin sekä kirjoittanut mm. novelleja ja lehtijuttuja.

Teokset

Title Kirjailijan rooli Publication Lajit Kieli Alkuperäinen kieli
Dracula - kauhumusikaali author 2010 Drama, Musical Finnish
Idiootti dramatist 2003 Drama Finnish
Kivenpyörittäjän kylä dramatist 2014 Comedy, Drama Finnish
Kuolema keskipäivällä author 2004 Comedy, Drama, Jännitysnäytelmä Finnish
Mies joka ei osannut sanoa ei dramatist 2013 Comedy Finnish
Mitä onni on dramatist 2015 Comedy Finnish
Phobos ja Deimos - pelko tulee uniin author 2015 Drama Finnish
Ruusun varjo author 2006 Drama, Musical Finnish
Saapasjalkakissa ja Velhokuningatar author 2007 Comedy, Musical, Children's play Finnish
Tankki täyteen dramatist 2011 Comedy Finnish
Tankki täyteen - maallamuuttajat dramatist 2012 Comedy Finnish
Tosi tosi TV author 2011 Comedy Finnish