Pauli Taskinen

Lea Taskinen
Born: 
1949

Muut ammatit: Maanviljelijä

Koulutus: kansakoulu, teatteriin ja kirjoittamiseen liittyvät kurssit

Pauli Taskinen aloitti teatteriuransa harrastajateatterissa vuonna 1968 ja hän on jatkanut teatterialan töissä näihin päiviin saakka. Taskinen on tehnyt teatterityötä myös ammattilaisten kanssa 1990-luvun puolivälistä alkaen näyttelijänä.

Harrastajateatterissa hän on näyttelemisen lisäksi ohjannut, sovittanut tekstejä, lavastanut, tehnyt ja hoitanut tarpeistoa, osin myös puvustusta, myös tuotoksien markkinointi on kuulunut mieluisiin vastuualueisiin.

Lisäksi vuosikymmeniin on sopinut myös omia esiintymisiä, niin sanottuja huumorikeikkoja. Laajemmin mies tunnistetaan parin televisiomainoksen vuoksi. (”Siwa-pappi” ja ”hullu formula-tarjoilija”.)

Leipätyö, sanan varsinaisessa merkityksessä oli maanviljelys, joka lankesi ammatiksi yhdeksäntoistavuotiaana, isän kuoleman jälkeen. Työ päättyi vuonna 1998, jolloin kypsyi päätös tehdä loppuaika vain sitä mikä oikeasti kiinnostaa. Siitä pitäen elantoa ovat Taskiselle tuoneet pieninä palasina projektit kulttuurin saralta, jonkinlaisena alan sekatyömiehenä.

Teokset

Title Kirjailijan rooli Publication Lajit Kieli Alkuperäinen kieli
Hermanni Hulukkosen Mualima dramatist 2006 Comedy Finnish
Ilmarisen sukua author 2011 Comedy Finnish
Velhon sateenvarjon salaisuus author 2006 Children's play Finnish