Tanja Puustinen-Kiljunen

Syntynyt: 
1974

Mikkeliläinen Tanja Puustinen-Kiljunen on v.1974 syntynyt yo-maatalousteknikko. Hän työskentelee lomituspalvelu ohjaajana, ja työnsä puolesta hän liikkuu paljon maaseudulla ja siksi maaseutu ja sen ihmiset elävät paljon hänen kirjoituksissaan. Myös lapsuuden kesät mummolassa Juvalla herättivät rakkauden maaseutuun ja näistä elementeistä kumpuaakin huumorilla höystetty maalaiskomediaa, Miehen tuoksu. Puustinen-Kiljunen on kirjoittanut myös monologeja ja yksi hänen monologeistaan, Terveisiä Tallinnasta on palkittu Valehtelijoiden Sm-kisoissa v.2011.

Tanja on myös vaimo ja seitsemän lapsen äiti. Kirjoittamisen lisäksi perheen yhteisenä harrastuksena voisi mainita teatterin tekemisen Ristiinan kesäteatterissa ja puuhastelun kotona Saimaan äärellä.
Ennen lasten syntymää Tanja keikkaili yhdessä Blue Diamond-yhtyeensä kanssa ja v.1996 hän osallistui Raisiossa Tangokuningatar-semifinaaliin. Kipinä musiikkiin jäi, ja yhteistyö harmonikka taiteilija Arto Kivekkään kanssa on synnyttänyt mm. musiikin Miehen tuoksu-näytelmään.

Teokset

Otsikko Kirjailijan rooli Julkaisu Lajit Kieli Alkuperäinen kieli
Akka-agentti kirjailija 2019 Komedia Suomi
Kahden naisen putkiremppa kirjailija 2018 Draama, Komedia Suomi
Miehen tuoksu kirjailija 2014 Komedia, Musiikkinäytelmä Suomi
Miehen tuoksu kirjailija 2017 Komedia Suomi
Rakkausresepti kirjailija 2016 Komedia Suomi
Rollaattorikapina kirjailija 2016 Komedia, Draama Suomi
Rypytön rakkaus kirjailija 2018 Komedia Suomi
Rypytön rakkaus-murreversio kirjailija 2017 Draama Suomi